Bibere

Ήταν μια Τετάρτη του Οκτωβρίου νωρίς το απόγευμα και ο ήλιος έπαιζε με τα σύννεφα, ενώ το ψιλόβροχο πλησίαζε στο Πασαλιμάνι. Ο Δημήτρης έφτασε πρώτος στο Bibere House of beer, όπου εκεί τον περίμενε ο Μιχάλης, ο ιδιοκτήτης της μπυραρίας. Άνθρωπος με σπάνια αγάπη στις «μαυρίλες», κάτι που έχουμε πιστοποιήσει δοκιμάζοντας κάποια εξαιρετικά μπουκάλια από την προσωπική του συλλογή στο παρελθόν που μας άφησαν άφωνους. 

Χωρίς πολλή καθυστέρηση έφτασα κι εγώ στην μπυραρία, που βρίσκεται στην λεγόμενη "πασαρέλα" όπως συνηθίζεται να λένε το γνωστό πεζοδρόμιο που διασχίζει τα τραπεζάκια των καταστημάτων στο πεζόδρομο, κι έτσι αρχίσαμε  την ψιλή κουβέντα διαβάζοντας παράλληλα το μενού. 

Βρήκαμε αρκετά πιάτα που συνηθίζονται σε παμπ αλλά και κάποια πιο ιδιαίτερα.Όμως δεν παραγγείλαμε μόνοι μας αλλά του ζητήσαμε να μας προτείνει ο ίδιος τα πιάτα που αγαπάει από το μενού. Μας πρότεινε το βουβαλίσιο Burger το οποίο συνδυάσαμε με μια Amager Envy IPA και το φιλέτο αγριογούρουνο που το ταιριάξαμε με μια παλαιωμένη Orval trappist.

Η Amager Envy IPA είναι μία κεχριμπαρένιου χρώματος μπίρα με λευκό μέτριο αφρισμό μπίρα, μέτριο προς γεμάτο σώμα, ελαφρά αίσθηση καραμέλας και χαρακτηριστικά φρουτένια αρώματα και γεύση. Η Envy λοπόν έδεσε άψογα με το ζουμερό βουβαλίσιο burger και τα καραμελωμένα ψιλοκομμένα κρεμμύδια που το συνόδευαν όπως και με μια πυκνή barbeque sauce. 

Το αγριογούρουνο ως κυνήγι από την άλλη μεριά,αν και μέτρια ψημένο ήταν αρκετά ζουμερό και συνδυάστηκε με τις πολύπλοκες γεύσεις της μοναστηριακής Orval. Τι να πούμε για αυτή την μπίρα; Η μπίρα μιλάει από μόνη της με τα χαρακτηριστικά αρώματα και γεύσεις των γνωστών trappist του Βελγίου όπως μαύρα φρούτα, μελάσσα, μαύρη ζάχαρη να μπλέκονται με αυτή τη “σταβλίλα” του βρεττανομύκητα. Δέρμα και ιδρωμένη κουβέρτα ή σέλλα αλόγου (όταν μυρίσω ιδρωμένη σέλλα αλόγου θα σας πω...!) αλλά πραγματικά είναι μία ξεχωριστή γεύση που αποτυπώνεται στους γευστικούς σου κάλυκες και δεν την ξεχνάς. Εδώ να τονίσουμε ότι η εκτέλεση και η παρουσίαση των δύο πιάτων ήταν εξαιρετική. 

Το καλύτερο βέβαια μας το φύλαξε για το τέλος ο Μιχάλης κλέβοντας την παράσταση. Μια Mikkeller Beer Geek Dessert Imperial Stout ζυθοποιημένη με καρπούς κακάο και βανίλιας που θα συνδυαζόταν με διάφορα γλυκά. Όσον αφορά την μπίρα, στο ποτήρι είχε ανύπαρκτο αφρό και χαμηλή ενανθράκωση.Έντονη ήταν η αίσθηση της μαύρης σοκολάτας που χτιζόταν με απαλούς τόνους βανίλιας.Δε περιγράφω άλλο για τη συγκεκριμένη αλλά σας προτείνω ανεπιφύλακτα να την πιείτε.

Για την συγκεκριμένη είχε επιλέξει ο Μιχάλης μια ανάλαφρη πανακότα και ένα banoffee και τα δυο με καφέ εσπρέσο ως βασικό τους συστατικό. Για όσους δεν γνωρίζουν οι imperial stout ταιριάζουν πολύ με γλυκά και ειδικότερα καφεδοσοκολατένια που συνδυαστικά ανατινάζουν τους γευστικούς κάλυκες με την ένταση που βγάζουν.

Αφού απολαύσαμε αυτό τον υπέροχο συνδυασμό πιάτων συζητήσαμε για τα σχέδια του Μιχάλη για το μαγαζί του. Είναι από αυτούς τους ανθρώπους που εκτός της διάθεσης να προσφέρει κάτι το διαφορετικό στο μαγαζί του, διαθέτει και το απαραίτητο υπόβαθρο και κουλτούρα της μπύρας μιας και είναι πιστοποιημένος Beer Sommelier και τρέχει συνέχεια στο εξωτερικό σε φεστιβάλ μπύρας.Γενικότερα είναι ένας άνθρωπος που το κεφάλαιο μπύρα το παίρνει πολύ σοβαρά. 

Έτσι σκέφτεται εκτός από τις κλασικές μπίρες του μενού σε μπουκάλι και βαρέλι, να διαθέτει και κάποιες πιο σπέσιαλ ετικέτες για πιο απαιτητικό κοινό που τις φέρνει είτε από εξωτερικό είτε τις παίρνει από εδώ, κυρίως από τις εισαγωγικές εταιρείες Hoppy Imports Co , Deals SA και Good Beer Hellas. Συνάμα δίνει και έμφαση σε αρκετές ελληνικές ετικέτες.

Πιστεύουμε ότι το Bibere είναι ένας χώρος που αξίζει να επισκεφτείτε τόσο για το φαγητό και τις μπίρες, όσο και για το περιβάλλον και την ατμόσφαιρα που αποπνέει.

Εμάς ως Men In Ale μας κέρδισε...