Ένα βράδυ στη φωλιά του Κούκου....Pareostasio Koukos

Στην οδό Καράμπαμπα 57, κοντά στην πλατεία Καλογήρων στη Δάφνη, στεγάζεται η μπιραρία Pareostasio-Koukos. Πρόκειται για ένα διαχρονικό στέκι της περιοχής, το οποίο μαζεύει κόσμο τόσο από την περιοχή όσο και από πιο νότια. Ο ιδιοκτήτης αυτής της "φωλιάς" είναι ο Γιώργος Κούκος.(Το λογοπαίγνιο με ιντρίγκαρε σε όλο το άρθρο, και να που το ανέφερα!) .

Ο Γιώργος είναι ένας από τους φιλικούς publicans που θα συναντήσεις, ο οποίος θα σε βοήθήσει να επιλέξεις  ανάμεσα σε μπίρες από την Τσεχία, Γερμανία τόσο σε βαρέλι όσο και σε φιάλη, αλλά και σε πιο εξειδικευμένα πράγματα όπως μπίρες από μικροζυθοποιεία, τόσο από την Ευρώπη όσο και από την Αμερική. 

Στην παμπ κυριαρχεί η βιομηχανική διακόσμηση, η οποία όμως δεν σου δημιουργεί ψυχρό συναίσθημα. Η ατμόσφαιρα είναι παρεΐστικη και οι μπίρες καταναλώνονται είτε μόνες τους είτε με συνοδεία μεζέδων. Διοργανώνονται διάφορα events κατά καιρούς. Τελευταία είχε γίνει ένα event ανταλλαγής homebrew μπίρας ανάμεσα σε homebrewers που είχε διοργανώσει το Alebox homebrew shop, από το οποίο είναι και οι φωτογραφίες.

Ας περάσουμε όμως τώρα στα δικά μας. Ο Νίκος έχει επισκεφθεί πολλές φορές το μαγαζί και γνωριζόταν με τον Γιώργο. Εγώ πήγα πρώτη φορά και αισθάνθηκα σαν να έχω βρεθεί εκεί άπειρες φορές. Γνωρίστηκα με τον Γιώργο και πιάσαμε την κουβέντα για τις μπίρες, τα πράγματα γενικά, τη μπάλα και συζητάγαμε σαν τρεις καλοί φίλοι. Ε να μην πιούμε και να φάμε κάτι;

 Hop Valley Double D Blonde 5%ABV

Hop Valley Double D Blonde 5%ABV

Δοκιμάσαμε για αρχή σε κουτάκι την Double D Blonde, μία blonde ale από την ζυθοποιία Hop Valley Brewing Co. που εδρεύει στο μακρινό Oregon των Η.Π.Α. Πρόκειται για μία blonde ale στα 5% αλκοόλ, αχυροκίτρινη με μέτριο αφρισμό. Τα αρώματά της είναι έντονα κίτρου,λεμονιού, πορτοκαλιού και γενικά όλων των εσπεριδοειδών. Το σώμα της είναι μέτριο με αντίστοιχες γεύσεις των αρωμάτων και ξηρή επίγευση που την κάνει πολύ δροσιστική και ευκολόπιοτη.

 Nøgne Ø Imperial Brown Ale 7,5%ABV

Nøgne Ø Imperial Brown Ale 7,5%ABV

Μετά περάσαμε σε μία Imperial Brown Ale στα 7,5% αλκοόλ από την Νορβηγική ζυθοποιία Nøgne Ø. Το χρώμα της ήταν καφεκόκκινο με μέτριο αφρισμό. Μας έβγαλε αρώματα καμμένης ζάχαρης, καραμέλας και κανέλλας. Το σώμα της ήταν μέτριο με αντίστοιχες γεύσεις των αρωμάτων και επίγευση διαρκείας τόσο της καμμένης ζάχαρης όσο και της καραμέλας.

 Nøgne Ø Two Captains IPA 8,5%ABV

Nøgne Ø Two Captains IPA 8,5%ABV

Για το τέλος αφήσαμε την Two Captains πάλι από την Nøgne Ø. Είναι μία μπίρα συνεργασίας ανάμεσα στην ζυθοποιία και τον νικητή του εθνικού Νορβηγικού διαγωνισμού homebrewing, Jan Halvor Fjerd. Η νικήτρια μπίρα λοιπόν, είναι μία double IPA στα 8,5% αλκοόλ με θολή χρυσαφένια προς κεχριμπαρένια όψη και με αρκετό αφρισμό. Το άρωμά της είναι κίτρου, περγαμόντου, γκρέιπφρουτ και καραμέλας. Το σώμα της είναι μέτριο προς πυκνό, με γεύσεις εσπεριδοειδών και επίγευση διαρκείας που αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στο πικρό και το γλυκό. Είναι μία ιδιαίτερα πολύπλοκη μπίρα που αξίζει να την δοκιμάσετε αν την πετύχετε.

Έτσι κύλησαν τα πράγματα εκείνη την βραδιά.Παρεΐστικα και με καλές μπίρες, ένα μέρος που αξίζει να το επισκεφθείτε. 

Μέχρι να πάτε, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά και στο παρακάτω φωτογραφικό υλικό από το event του Alebox, που μας παραχώρησαν τα παιδιά από το Pareostasio Koukos.


Men In Ale....We Drink....We Taste....We Brew....