Ούτε λουκάνικα, ούτε κότσια, μόνο μπύρα - The Local Pub

Μπυραρίες υπάρχουν εκατοντάδες στην Ελλάδα. Παραδοσιακές, με τα κότσια τους και οπωσδήποτε με λουκάνικα, πατάτες, ξυνολάχανα, αλλαντικά και ξύλινα πλατώ με καρφωμένα μαχαίρια πάνω τους. Για το συγκεκριμένο μαγαζί τα έχουμε ξαναπεί ο καθένας απο την σκοπιά του. Μιλάμε για την pub που αν δεν ξερεις που ακριβώς είναι, δεν την βρίσκεις εκτός και αν είναι Σάββατο που ακούς τον κόσμο μόλις περάσεις μπροστά απο τον διάδρομο της μικρής μυστικής πλάτειας. The Local Pub.

20160113_215247.jpg

Στον πεζόδρομο της Χαιμαντά στο 25, λοιπόν, ο Φώτης Αναστασίου σοβαρός λάτρης και γνώστης της ποιοτικής μπύρας, εδώ και 5 χρόνια ψάχνει (και βρίσκει) τα καλύτερα βαρέλια και μπουκάλια για τους εκλεκτούς και εκλεκτικούς πελάτες του, αλλά το σημαντικό είναι άλλο. Δεν θα βρεις την μπύρα που ήπιες την προηγούμενη φορα και σου άρεσε. Θα έχει καινούρια στο tap του και θα σου αρέσει και αυτή. Η δικιά μου τακτική είναι η εξής. "Καλησπέρα, τι καινούριο έχουμε;" Πάντα φευγω ικανοποιημένος. Το κατάστημα έχει κλασσικό ιρλανδικό/αγγλικό στυλ. Αθλητικά στην τηλεόραση, ροκ, πανκ, και γενικά μπυρομουσική. Καμιά φορα διοργανώνονται και καποια ζωντανα προγράμματα από γνωστά ή άγνωστα γκρουπάκια ή καλλιτέχνες.

Ξαναλέω! Είναι μπυραρία! Για μπύρες, όχι κότσια και λουκάνικα και με το ζόρι να πάρεις κανένα πατατάκι ή ξηρό καρπό που δίνουν απλόχερα τα παληκάρια πίσω απο την μπάρα.  Βρύσες; 21; 22; Κάτι τέτοιο, με αγάπη σε αγγλικές και αμερικάνικες κατα βάση ετικέτες, άγνωστες σε μη θαμώνες της pub με τις περισσότερες να αλλάζουν συχνά, και σταθερές τις Guiness, Kilkenny, Murphy's, Βεργίνα Weiss και lager, μηλίτη Magners. Συχνά παίζουν νέες ελληνικές μικροζυθοποιίες, αλλα με την προυπόθεση να είναι συμβατές με την craft κουλτούρα. Αν δεν είναι ήδη το στέκι σου και εκτιμάς την σωστή μπύρα, οφείλεις μία επίσκεψη. Θα ενθουσιαστείς

The Local Pub, Χαιμαντά 25 Χαλάνδρι